Общи търговски условия за използване на онлайн магазин store.toplivogas.com
 

Моля, прочетете внимателно настоящите Търговски условия преди да използвате онлайн магазинът store.toplivogas.com. Тези общи търговски условия представляват ДОГОВОР между Вас и Топливо Газ ЕООД и ако използвате сайта (зареждате страниците) се счита, че сте съгласни с Търговските условия. Ако не приемате търговските ни условия, моля не използвайте нашия онлайн магазин.

Настоящият документ съдържа Търговски условия, съгласно които Топливо Газ ЕООД предоставя Услуги на потребителите си посредством Интернет магазина store.toplivogas.com. 
Тези условия обвързват всички потребители. Със зареждането на изградените хипер-връзки Потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Търговски условия. 
Идентифициране на Потребителя с цел възпроизвеждане на изявлението му за приемане на Търговските условия се извършва чрез съхранените в лог-файловете на сървъра store.toplivogas.com IP адрес на потребител, както и всяка друга информация.


Правила за използване на сайта

Топливо Газ ЕООД (наричан по-долу "Доставчик"), като създател и собственик на интернет магазин store.toplivogas.com ви дава право да зареждате и разглеждате всички материали, които са публикувани в този Web сайт (наричан по-долу "Сайт") само за лична употреба с нетърговска цел, при условие че спазвате и се съобразявате с всички авторски права и съответните означения. Доставчикът разрешава материалите на този Сайт да бъдат копирани и публично разпространявани или раздавани само, след като от Доставчика се е искало разрешение за това и се е запознал с целите за копирането и разпространението. Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.


Права и отговорности на страните

Задълженията на Доставчика по отношение на продуктите и услугите, които се предлагат в този сайт се управляват от съответните споразумения с вносителите и/или дистрибуторите на представяните продукти и нищо в този Сайт не може да ги промени. Доставчикът има право по всяко време и без предупреждение на прави промени в публикуваните материали, услуги и цени. Някоя от информацията публикувана в този Сайт е възможно да се отнася до продукти , услуги или програми, които не се предлагат и не са достъпни в момента. За повече информация за наличните продукти се свържете с нас на посочените координати за контакти.


Ограничение на отговорността

Доставчикът, неговите доставчици или трети лица не носят никаква отговорност при никакви обстоятелсва за каквито и да е щети вкл. , но не само щети от пропуснати ползи, от загуба на информация или др. произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултатите от употребата на този Сайт, като това е независимо от съществуването или несъществуването на предупреждение спрямо Доставчикa за възможност да възникнат такива вреди. В случай, че в следствие на използването на този Сайт, или материали от него от ваша страна доведе до възникването на вреди, за които е необходим ремонт, сервизиране или поправка оборудване или информация ВИЕ поемате цялата отговорност и всички разходи свързани с отстраняването на нанесените вреди.


Информация от потребителите

Работата с личната информация, която Вие по желание можете да изпратите до Доставчикa с цел получаването на продукти или услуги, предлагани от този сайт е под закрилата нa Закона за защита на личните данни. Нямате право да излагате или изпращате от или към този уеб сайт каквато и да е незаконна, обидна, клеветническа, неприлична, порнографска или друга информация, която е в нарушение с действащите закони. Доставчикът използва личната информация, с цел да установи по-добре вашите нужди и интереси и така да можем да ви предоставим услуги с по-добро качество. В някои случаи ние използваме изпратената от Вас информация, за да ви помогнем да заявите дадена поръчка или да изпълните дадена транзакция, да поддържаме контакт с вас, да ви информираме за наши продукти, услуги и оферти, да персонализираме промоционални оферти. Ние не използваме по какъвто и да е друг начин изпратената от Вас лична информация


 Мобилни приложения

Android и iOS приложенията на Сайта може да инсталирате от Google Play Store и AppStore в iTunes. Приложенията използват Вашето местоположение, предоставено от мобилното Ви устройство, единствено за да Ви предложи най-близките до Вас обекти - партньори на Топливо Газ. Тази информация не се записва и не може да се използва за проследяване.

Коментари за стоки

В страниците на този интернет сайт е предвидена възможност потребителите да публикуват коментари и мнения относно предлаганите стоки. Доставчикът не поема по никакъв начин и при никакви обстоятелства отговорност за верността на публикуваната информация и коректността и отговорността на потребителите публикували мненията. Отговорност за верността на публикуваната информация се носи изцяло от потребителите, които са публикували информацията. Доставчикът си запазва правото да изтрива мнения, които не са по темата, които са обидни или не са на Български език.


Препратки към други Web сайтове собственост на трети лица

Наличните препратките от този Сайт към Web сайтове собственост на трети лица са предоставени единствено и само за ваше удобство. Ако използвате тези препратки, вие ще излезете от този сайт. Доставчикът не контролира тези сайтове на тези лица и не поема никаква отговорност за никой от тях или тяхното съдържание. При посещението си в някои от тези сайтове, вие правите това изцяло на своя отговорност и на свой риск.


Промяна на цени на стоки

Доставчикът има правото да променя цените по свое усмотрение, по всяко време без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била актуална по време на сключване на договора. При допуснати технически грешки в публикуването на сайта, Доставчикът има правото да откаже изпълнението на договора и не дължи обещетение по никакъв начин на потребителя, освен да възстанови сумите платени от потребителя, ако има такива. 
Съобщението за намалени цени е с поставяне на новата цена до старата, която е зачертана . Ако не е посочен срок на намалената цена, тази цена важи до изчерпване на количествата, но не повече от 1 месец или 6 месеца когато е при условия по чл.66 ал.2 от ЗЗП.


Търговски марки

Всички изполвани имена, знаци и символи на продукти публикувани в този сайт са търговски марки или са защитени от авторското право, които са притежание на техните собственици.


Права и задължения съгласно Закона за защита на потребителите

Съгласно ЗЗП ние от store.toplivogas.com сме длъжни и Ви предоставяме свободно следната информация:
      •    1. името и адреса ни – Топливо Газ ЕООД, ЕИК 130864186 , гр. София, ул. Резбарска 11
    •    2. основните характеристики на стоките са изписани подробно в страницата за представяне на всеки продукт
    •    3. цената на стоките е изписана С ВКЛ. ДДС на страниците за представяне на съответния продукт.
    •    4. стойността на транспортните разходи за доставка, които НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ в цената на стоките можете да видите на отделен ред в процеса на поръчване.
    •    5. Плащането на стоките е съобразено с чл.93 ал.1 на Закона за задълженията и договорите (ЗЗД), за което се получава съответния документ.

Доставка

Доставката на газ, бутилки, дървени въглища и пелети се извършва само в населените места, където Топливо Газ разполага с офиси и е от служител на Топливо Газ. Доставката е безплатна и е в срок до 48 от постъпването на заявката и плащане.

Уреди и аксесоари се доставят както следва:

1. В населени места, в които Топливо Газ разполага с офиси - от наш служител, в срок до 48 часа от постъпването на заявката и плащането.  

2. До населени места, където не разполагаме с наши офиси, доставката е чрез куриер и се извършва в срок до 3 работни дни. Стойността на доставката е обявена в процеса на пазаруване.  


  Начин на плащане

1. По електронен път чрез Виртуален ПОС терминал посредством дебитна или кредитна карта през платежна система, осигурена от банката, с която Търговецът има сключен договор.

Топливо Газ няма да се събира данни за банковите карти, с които е заплатено в store.toplivogas.com.

2. В брой, при доставката от наш служител или куриер.

Отказ от стоката

Вие като потребители имате право да се откажете от поръчаните стоки в срок от 7 работни дни от получаване на стоката в случай , че те не са използвани, не е нарушавана цялоста на опаковката им и във вида, в който е получена и условията по чл.55 от ЗЗП. 

При констатация на дефектен продукт при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, ние се ангажираме той да бъде подменен с нов съгласно гаранционните условия на съответната фирма производител или да възстановим заплатените от Вас стойност на стоката, съгласно чл.55 от ЗЗП, считано от датата, на която Вие като потребители сте упражнили правото си на отказ. При нарушаване на търговския вид или опаковката на стоката, отремонтирането на стоката се поема от посочените в гаранционната карта сервизи. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на купувача - ВИЕ. При несъответствие на стоката с характеристиките посочени в страницата доставчикът възстановява цялата платена от потребителя сума, включително и транспортните разходи платени от потребителя за придобиване на стоката съобразно чл. 59 ал.3 от ЗЗП и в срок от 7 работни дни от получаване на стоката и ненарушен търговски вид на стоката и опаковката.
При получаване на пратката трябва да проверите съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката.
Важно: моля отворете вашата пратка пред куриера, за да важи застраховката, в случай, че има проблем с продуктите. При нарушения във външния вид на стоката възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.

При връщането на стока, потребителят заплаща транспортните разходи и се възстановява само сумата за продуктите. Не се възстановява сумата по транспортните разходи. За дефектирали продукти, които са в гаранция, клиентите могат да бъдат таксувани само за доставка.


За допълнителни въпроси можете да се свържете с нас на посочените в страницата електронен адрес и телефони.